Bitiful

 

1)Bitiful start scene håndholdt kamera, ikke klippet super fed. Giver en tæt troværdighed, det er også interesant at se at vi ikke er tæt på aksen af vores hoved karakter, men derimod på vores bi figur i denne scene. Jeg syntes det er befriende at se sådan en scene løst uden at der bliver lavet kryds. bruge mere tid på arrangement prøve og så optage det så effektivt vi kan. jeg har lagt et klip af scenen. Under alle omstændigheder det virker stærkt.

 1)     Bitiful start scene håndholdt kamera, ikke klippet super fed. Giver en tæt troværdighed, det er også interesant at se at vi ikke er tæt på aksen af vores hoved karakter, men derimod på vores bi figur i denne scene. Jeg syntes det er befriende at se sådan en scene løst uden at der bliver lavet kryds. bruge mere tid på arrangement prøve og så optage det så effektivt vi kan. jeg har lagt et klip af scenen. Under alle omstændigheder det virker stærkt. http://youtu.be/kgQbgLaxAYg

1) Bitiful start scene håndholdt kamera, ikke klippet super fed. Giver en tæt troværdighed, det er også interesant at se at vi ikke er tæt på aksen af vores hoved karakter, men derimod på vores bi figur i denne scene. Jeg syntes det er befriende at se sådan en scene løst uden at der bliver lavet kryds. bruge mere tid på arrangement prøve og så optage det så effektivt vi kan. jeg har lagt et klip af scenen. Under alle omstændigheder det virker stærkt.
http://youtu.be/kgQbgLaxAYg

 

 

2)     Tanke billeder stemninger. det kunne også være interesant at være vise Thomas ensomhed på denne måde?

Biutiful.2011. tanke billeder

 

 

 

3)     Thomas alene i sin lejlighed.

84 INT. THOMAS’ LEJLIGHED, STUE — NIGHT 84 Det er blevet nat igen. Et ur viser 02:15.
Thomas spiller et krigsspil på x-boxen. Han ligner lort. Ubadet. Tømmermænd. Hans mobil ringer. Han ser der står Sofie på displayet. Han ignorerer den.
Der ligger stadig rester fra festen rundt om ham.
Han griber ud efter et pilleglas. Sluger flere piller med en dåseøl. Så spiller han videre.

Biutiful.2011.atmosphere alone bed wide Biutiful.2011.atmosphere alone closeup

 

 

 

4)     Den her scene starter de roligt i noget som minder om dolly og ender i roligt håndholdt som beskriver hans sindstilstand virkeligt godt 1:33

 http://youtu.be/hmmw4gXCxOg

Eksempel i manuscript 94 ;EXT. SYDHAVNEN, HAVNEKAJ — DAY 94
Sofie holder et højt tempo, mens hun styrer Thomas i kørestolen direkte mod vandet. Det virker grotesk. Han griner over hendes barnagtigt truende facon.

Biutiful.2011.bro scene

 

 

5) Stemnings billeder som ofte er  brugt før en scene starter, det kunne også være et spændende greb

Biutiful.2011.atmosphere2 Biutiful.2011.atmosphere Biutiful.2011.atmosphere 6 Biutiful.2011.atmosphere 5

 

6)     Fin start med et naturligt arrangement, igen med et billede som start som sætter scenen med stemning.

http://youtu.be/7DyMc_gq-Wg

7)     The Truth About Emanuel

Blik direkte ind i kameraet, kan være interessant at bruge en gang.

http://youtu.be/80KMa8odhfg

the truth about em boy the truth abou em

 

 

4.Months.3.Weeks.And.2.Days Rumænsk film fra 2007.

 

8) Den er bestemt værd at se, den er speciel interesant i forhold til kameraets vinkler og måden at klippe på. Jeg bryder mig ikke så meget om selve den visuelle stil, det er ligesom om det triste er understreget med at der ikke skal være så mange når billeder, lidt ala Ulrich Seidls stil.

Men hvor jeg syntes at Bitiful virkelig bruger hele paletten for at komme frem til følelsen, så syntes jeg at den her virke lidt som filmet teater, lyset er forfærdeligt i hotelrummet, og jeg savner i den grad nogle nærbilleder, den savner saft og poesi.

4.Months.3.Weeks.And.2.Days total handhold ikke sa godt

9) Jeg kan meget godt lide total billedet, men det virker generende på mig at det er uroligt, kameraet gør for meget opmærksom på sig selv..

4.Months.3.Weeks.And.2.Days profil skud uden modskud

Den her scene er interesant fordi vi er langt væk fra aksen og vi ser aldrig hendes modskud og scenen er fysisk lang men scenen virker.. ikke mindst på grund af det fantastiske skue spil

10) Den her scene er interesant fordi vi er langt væk fra aksen og vi ser aldrig hendes modskud og scenen er fysisk lang men scenen virker.. ikke mindst på grund af det fantastiske skue spil

 

11) Scenen bliver hold meget lang tid, men jeg savner et nær billede af pigen, det kunne havde været interesant at se et nær billede på hende i lang tid før vi klippede til en total?

4.Months.3.Weeks.And.2.Days 3 shot no closeup

4.Months.3.Weeks.And.2.Days 3 fast total af middag

 

Scenografi. København 190314

 

Det er nemt at blive forelsket i scenografien som forgår i eksotiske miljøer, som f.eks Bitiful som forgår i Barcelona og 21 Gram som i det mindste forgår i et miljø som er fjernt fra vores nordiske miljø. 

Jeg har taget et par eksempler  med fra lady bird, lady bird, Bænken samt submarino. Historie mæssigt  syntes jeg at lady bird er super god, men også meget kedeligt fortalt, det er ligesom at begge film er bange for at bruge de virke midler som er med til at skabe en stemning i en film som gør at man kan føle det, blandingen af lyd billede, farver, scenografi.

Så vores store udfordring er ext scener, så det ikke ender med at ligne et  gråt socialrealistisk tv drama fra firserne.

 

Sådan må det ikke se ud (lady bird)

 

ladybird-2014-03-14-10h27m36s71 ladybird-00002 ladybird-2014-03-14-10h25m09s241 ladybird-00003

 

 

Og heller ikke sådan (bænken)

banken-00001 banken-00002 banken-00003 banken-00004

 

Man kan mene om hvad man vil om gradeingen i Submarino men de har i det meste tage nogle valg, som ikke er helt dårlige.

banken-00005 banken-00006 banken-00007 submarino-00005

 

jeg har i en anden sammen hæng forsøgt at lave nogle billeder fra miljøer som dem vi muligvis kommer til at beskæftige os med. Jeg har eksperimenteret med farveholdningen der.  

Jeg syntes Lisa at det er vigtigt at vi kommer i gang med en scenograf og får lavet nogle prøver de forskellige loactions vi har, enten simpelt med et still kamera som vi kan arbejde os frem med og til sidst med det “rigtige kamera” Vi skal også tage stilling til formatet i filmen er scoppe 1:239 eller 1:85?

http://https://www.larsskree.com/Wordpress44:443/Wordpress3/stills/

kig på “nakskov” samt “suburbs cph” i skal klikke på billedet. 

Suburbs CPH

Suburbs CPH

 

Naksovweb@larsskree.com (3 of 7)

 

Rebelle – war witch

 

Er en fransk Canadisk film som er meget nærværende filmet, jeg syntes det hånholdte fungerer virkeligt i forhold til at vær med vores karaterer. det er også dejligt at se nogle anderledes beskæringer det styrker appetiten på filmen.

 

start

 

 

rebelle-00010 rebelle-00013 rebelle-00014 rebelle-00012

 

HELI.

 

Heli er en mexicansk film som jeg faldt over den anden dag, den er en meget barsk fortælling om en uskyldig famlie som bliver blandet ind i narko krigen.  lige som Urlik seidl bruger de

meget lange indstillinger, men her giver de meget mere mening og virker stærkere. men den er meget rå.

 

 

HELI-00005 HELI-00006 HELI-00004 HELI-00002 HELI-00001 HELI-00003